Boka Ångestpodden för din föreläsning

Ida och Sofie är framstående som talare och moderatorer. De hyllas för sina distinkta perspektiv och erfarenheter inom mental hälsa, hantering av ångest och betydelsen av att bryta det stigma som omger psykisk ohälsa. Deras engagemang går väl över gränserna för podcastvärlden genom initiativ som treminuter.se, vilket belyser deras kapacitet att driva förändring och lyfta fram utmaningarna med psykisk hälsa på en nationell skala.

Genom att anlita Ida och Sofie som talare eller moderatorer till ert nästa evenemang, får ni tillgång till deras breda kunskap och personliga erfarenheter. Detta erbjuder en sällsynt chans att väcka engagemang och inspirera er publik om viktiga frågor som rör mental hälsa och välmående. Med deras framstående förmåga att kommunicera, engagera och influera, står de som idealiska föredragshållare för att främja insikt och understödja positiv förändring.

Förr eller senare känner du igen dig

Den här föreläsningen handlar om att vara ung vuxen i Sveriges hårda sociala klimat och om samtiden vi lever i idag. Bidrar den till ökad psykisk ohälsa? Vad är psykisk ohälsa, egentligen? Genom egna erfarenheter berättar Ida och Sofie hur det är att plötsligt drabbas av psykisk ohälsa, men också om hur det är att stå bredvid som anhörig eller vän.

 • Förstå de unika svårigheter som unga vuxna möter i dagens samhälle.
 • Hur du kan känna igen och stötta någon med psykisk ohälsa.
 • Värdet av att öppet prata om psykisk ohälsa för att minska stigma.

I humorns tecken berättar de om vad som borde göras för att få fler att våga prata om psykisk ohälsa. Varför känns det så enkelt att berätta för sina vänner eller kollegor att man sitter inne med århundradets förkylning, men så svårt att berätta att man mår dåligt i själen?

Gör en förfrågan

Från podcast till Sveriges Riksdag

Hur skapar man opinion i dagens samhälle? Hur kan man använda sin plattform i ett förändringsarbete? Sedan första avsnittet av Ångestpodden, som släpptes i januari 2015 har Ida och Sofie samlat på sig berättelser från verkligheten. En del är korta om exempelvis ett vårdbesök som inte kändes bra, andra är längre livsberättelser. Vad gör man med alla dessa vittnesmål? Hur kan man använda alla erfarenheter för att bidra till en samhällsförbättring?
Inför valet 2022 lanserade Ångestpodden kampanjen 3 minuter, med syfte att förändra skollagen. Mindre än 1 år senare föreläste duon i riksdagen och fick lämna över en namninsamling med över 21.000 namnunderskrifter till statsministern. Hur gick det till, egentligen?

Ta del av:

 • Inspirerande insikter om hur verkliga berättelser kan omvandlas till kraftfulla verktyg för samhällsförändring.
 • Hur man kan använda sociala medier och digitala plattformar för att bygga en rörelse och driva på förändring.
 • Konkreta exempel på hur engagemang och aktivism kan leda till faktiska lagförändringar och politiska beslut.

Läs mer på: treminuter.se

Gör en förfrågan

Ångestpodden LIVE

Ångestpodden LIVE innebär ett samtal mellan Ida och Sofie som öppnar upp för äkta diskussioner om psykisk ohälsa och ångest. Här blir du som del av publiken en central del i våra samtal, med utrymme för att utforska de ämnen som berör dig mest.

 • Din interaktion gör varje samtal unikt. Vi värdesätter dina tankar och erfarenheter, vilket berikar diskussionen och gör den relevant för alla närvarande.
 • Det finns möjlighet att få samtalet inspelat för att använda och dela inom din organisation. Detta skapar möjligheter att sprida insikter och inspirera andra långt utanför evenemanget.
 • Deras framgångsrika podd från Avicii Arena visar på deras unika förmåga att engagera och beröra.

Med Ångestpodden LIVE blir du del av en viktig berättelse. Här formas samtal som inte bara berör, utan även har kraften att förändra.

Gör en förfrågan

Ångestpodden modererar

Ida och Sofie utmärker sig som moderatorer med sin unika kombination av kunskap och engagemang inom barn och ungas psykiska hälsa. Deras erfarenhet sträcker sig från att ha modererat seminarier i Almedalen, där de arbetat sida vid sida med betydande organisationer som Fonden för psykisk hälsa och 1,6 miljonersklubben.

 • Med en solid grund i ämnet barn och ungas välbefinnande leder de samtal med både insikt och empati.
 • Genom att dela med sig av personliga erfarenheter skapar de en genuin förbindelse med både deltagare och publik.
 • Ida och Sofie har en förmåga att balansera viktiga och ofta svåra ämnen med en lätt och tillgänglig ton, vilket gör diskussionerna både engagerande och lärorika.
Gör en förfrågan